Magyar English

REGENERÁCIÓ

Jelen oldalon lévő leírások általános bemutatást nyújtanak a témában, azok nem kötődnek konkrét termék(ek)hez!

 • Mezőgazdaság
 • Humánegészségügy
 • Fertőtlenítés
 • Szennyvízkezelés

NÖVÉNYTERMESZTÉS

Különböző biológiai készítmények segítségével elérhetjük a mezőgazdasági területeken, hogy a magas költségekkel járó műtrágyázást és vegyszerek alkalmazását 100%-osan kiváltsuk a biológiai szervezetek által produkált pozitív hatásokkal, így nagyobb tápértékű és piacerősebb termékeket produkálhatunk. A készítmény megjelenésével átírhatnánk az agrárpolitikai alapokat, mely a felhasználóknak és a gyártóknak egyaránt jobb feltételeket teremthet.

A mikroorganizmus-rendszerek segítségével olyan környezet alakul ki, amelyben az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe a rothadással szemben. A kártevők szaporodása lelassul, a termékek minőségi javuláson esnek át. A talaj termelékenysége javul azáltal, hogy segítik a szerves anyagok átalakítását a növények számára szükséges tápanyagokká, amelyeknek ellenálló képessége is fokozódik.

Magyarország éghajlati adottságai kifejezetten kiemelkedőek növénytermesztési szempontból, azonban komoly problémák jellemzik az egyik legfontosabb környezeti elemünket, a talajt. Ezen faktor kizsarolása, a vegyszerhasználat, túlzott műtrágyahasználat maga után vonja a komoly problémák megjelenését, nem csak a talajban, hanem a felszín alatti vizek esetében is. Igen sok ügyfél fordul hozzánk azzal a problémával, hogy orvosoljuk a termőterületén megjelenő szikesedéseket és segítsünk nekik abban, hogy nagyobb terméshozamot érjenek el. A diagnózis felállítása után elkezdjük a talaj mikrobiológiai diverzitásának renoválását, hisz e szegmensek léte nélkül a beszántott szerves anyag igen nehezen, vagy nem is bomlik le. A talajélet hiánya a túlzott műtrágya és kemikália használat eredménye, mely során a hasznos élő szervezetek elpusztulnak, felborul a biológiai egyensúly.

A növénytermesztés sikeressége a talaj termékenységének visszaállításával függ össze. A biológiai készítmények segítenek a növények számára felvehető anyagok létrehozásában és kiszorítja a patogén biológiai szervezeteket, így élhetőbb közösséget teremtve.

A talajoltást követően tapasztalható lesz, hogy a nitrogén háztartás pozitív irányba tolódik el, nagy mennyiségben jelentkezik a felszabaduló kálium és foszfor jelenléte, így a későbbiekben csökkenthetők lesznek a műtrágyák dózisértékei, és mind e mellett a talajban lévő növényvédőszer maradványokat degradáljuk, így megteremtve a biogazdálkodási alapokat. A talaj minőségi javulása is tapasztalható lesz, magasabb humusztartalom és lazább szerkezet, melyből következik, hogy javul a vízháztartás és a gyökeresedés intenzívebb lesz. A növény jellemzően ellenállóbb lesz a kártevőkkel és a stresszel szemben, ez lényegében annak is az oka, hogy a légköri nitrogénmegkötés 70%-kal nő és a nitrogénháztartásban pozitív változások figyelhetőek meg, mely igen jó hatással van a növény terméshozamára és védekezőképességére.

Az elérhető előnyök:

 • ellenálló növények
 • növekedett terméshozam
 • folyamatos betakarítás

Virágkertészetek, erdészetek:

A kecskeméti KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetében végzett kísérletek eredményesen folynak jelenleg is:

Az orchideát kezelve a virágok könnyen láthatóan nagyobbakká, egészségesebbé váltak.

Csíráztatási kísérlet; látható, hogy a segítség nélkül csíráztatott növénynél el sem indult a csírázás folyamata.


2015 május 1-én indult a csíráztatás Május 18-i állapot

Kalászosok:
Ez esetben a tarlómaradványok lebontására kiválóan alkalmas, nem alakul ki pentozán hatás.

Kukorica, napraforgó:

Kukorica esetében javasolt az állománykezelés, ill. a talajoltás is. A kezelés következtében a beltartalmi érték nő, ugyanígy nő az eltarthatóság is. A szöveti állomány kompaktabb és masszívabb lesz.

Repce:

A kezelés eredményeképpen serken a növény gyökérnövekedése, így növekedik a repce fagytűrése, a szöveti állomány kompaktabb lesz és a tavaszi időben gyorsabban fejlődik a termés.

Az Agroprodukt Kft. 2700 hektáron termeszt növényeket. Az alábbi diagramon világosan látható a kezelt, és a kontroll területek közötti különbség a pH, illetve a nitrogén háztartás tekintetében.


 

Szója
A kezelés hatására nő a terméshozam és ellenállóbbak lesznek a növények.


 

A Maros megyei Balavásáron szójatermelésben végzett kísérletek során 20 liter bioenzimmel végezték el a talajoltást egy 4 hektáros parcellán.


Gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermelés:

A gyümölcstermelés egyik legnagyobb ellensége az időjárás és az újabb kártevők, kórokozók megjelenése, így mindig újabb és újabb vegyszerek jelennek meg a piacon, melyek humánegészségügyileg nem mondhatóak a legtisztább anyagoknak, nem mellesleg igen drágák és a keletkező termés nem feltétlen elégíti ki a piac igényeit. A megoldást a biológiai készítményünk adhatja, mely nagyban segítséget adhat a gyümölcstermesztésnek. A kezelés következtében a gyümölcsösben egy természetes védőflórát alakítunk ki, mely segítségével a kártevők nem jelennek meg és magas tápértékű, mézédes, kemikáliáktól szűz biogyümölcsöt képzünk. A gyümölcs-, szőlő-, és zöldségtermesztésben állománykezelés és talajoltás egyaránt javasolt.


Gazdaságosság:

A biológiai kezelés hatására csökkenthetjük a vegyszerek és a műtrágyák kijuttatásának mennyiségét, így jelentős megtakarításokat érhetünk el.

Részletes tanulmányokért jelentkezzen munkatársainknál! A kezelési, kijuttatási tematikát személyre szabjuk Önnek. Forduljon bátran kutatóink felé!


ÁLLATTENYÉSZTÉS

 

Az állattenyésztésben is kiemelkedő eredményeket érhetünk el a készítmény használatával. A nagyüzemi állattenyészet során igen nagy összegeket fizetnek ki a folyamatos fertőtlenítésre és antibiotikum kezelésekre. Mindezt a fertőzések és a fertőződések megelőzése érdekében hajtják végre a gazdálkodók, így biztosítva az állománylétszám fenntartását. Ám az antibiotikum kúra a nélkülözhetetlen élőflórát is jelentősen károsítja, így az állomány egyedeinek gátolódhat a tápanyag megfelelő felszívódása és hasznosulása, mely újabb immunrendszer gyengüléshez és újabb kúrához vezethet. A bioenzim segítségével az élőflóra visszapótolható, így súlygyarapodás és kisebb elhullás érhető el.

A megfelelő egyedfejlődés egyik alapja a megfelelő minőségű víz, ezért cégünk legnagyobb hangsúlyt a víz tisztítására, a víz kezelésére fekteti. Az állattenyésztés során három eljárás javasolt. Takarmány és ivóvízkezelés, illetve ólkezelés. Ha ezeket mind megtesszük, könnyen kiszoríthatjuk a patogén szervezeteket és az antibiotikum kezelést a gazdaságunkból.

Az állattenyésztés kellemetlen velejárója a erőteljes bűzhatás, melyet az ólkezelés segítségével teljes mértékben orvosolni tudunk. Továbbá ezek a melléktermékek nem mellesleg veszélyes anyagok. Például a baromfitenyészeteknél igen nagy problémát jelent az ammónia jelenléte, mely veszélyeztetheti az ott dolgozó emberek egészségét is. Az ammónia problémáját szintén orvosolni tudjuk, a kezelés során magas tápértékű biotrágyát produkálunk, melyek a növénytermesztésben magas tápanyag-utánpótlást biztosítanak.  A trágyakezelés során a rovarok visszaszorulása is tapasztalható, hisz a különböző biológiai folyamatok nem kedveznek a rovarok petézésének.

Lótartás:

A lovak különösen érzékeny állatok, ennek megfelelően a legkisebb környezeti változásra is gyorsan reagálnak, legyen az pozitív, vagy negatív hatás. A megfelelően gondozott istálló komoly előnyt jelent ezeknek az állatoknak, a bioenzimmel kezelt tér kellemes környezetet biztosít számukra. Megfelelően bepermetezve az istállót az ammóniaképződés minimálisra csökkenthető, a kellemetlen szagok megszűnnek, a legyek száma lecsökken. A táplálékon vagy vizen keresztül az emésztőrendszerbe juttatva az enzimet lovaink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá válnak és a stressztűrő képességük jelentősen megnövekszik.

Sertéstenyésztés:

A sertéstenyésztés legnagyobb problémája a kellemetlen bűzhatás és a legyek jelenléte, mely igen sok helyen társadalmi konfliktushelyzeteket is okoz. A melléktermékekből felszabaduló ammónia az emberi légutakat is terheli. A bioenzim alkalmazásával a gázok okozta stressz-állapot és a szaghatás jelentősen reprodukálható; és egy gyenge szagintenzitású, magas tápanyagtartalmú trágyát, ill. hígtrágyát képzünk. A legyek száma lényegében nullára redukálható segítségével.

Szarvasmarhatenyésztés:

A szarvasmarhatenyésztésben is igen kiemelkedő eredményeket érhetünk el megfelelő ól és ivóvíz-takarmánykezelés mellett. A szarvasmarha takarmányozás fontos összetevője a szilázs. A beoltás hatására gyorsabb és biztonságosabb erjedés következik be és megszűnik a veszélye annak, hogy mérgező melléktermékek keletkeznek. A megfelelő takarmánykezelés maga után vonja a súlygyarapodást, az egészségi állapot javulását és a tejhozam milyenségét.  Az istállókezelés következtében a trágya bomlása átalakul erjedéssé mely következtében drasztikusan csökken a kellemetlen szagok és káros gázok jelenléte, nem mellesleg nő a trágya tápanyagértéke.

Baromfitenyésztés:

Az ammóniaszint csökkentése, a szaghatások a minimálisra szorítása érhető el a megfelelő permetezési tematika alkalmazásával. A tápba, tömőanyagba juttatva a hozzáadott antioxidánsok révén optimalizálódik a szárnyasok mikroflórája, a súlygyarapodás és takarmányhasznosulás megnő.

Házikedvencek:

Kedves ügyfelünk házi prémnyulai is bioenzimes kezelésben részesülnek, ennek köszönhetően prémük selymesebb, illetve étvágyuk és az elfogyasztott tápanyag hasznosulása is megnövekedett.


 

Részletes tanulmányokért jelentkezzen munkatársainknál! A kezelési, kijuttatási tematikát személyre szabjuk Önnek. Forduljon bátran kutatóink felé!

HUMÁNEGÉSZSÉGÜGY

30 érv arra, hogy miért jobb alkalmazni, mint kihagyni a bioenzimet a háztartásunkban

 1. A felmosóvízbe injektálás és a felmosás következtében egy természetes, környezet- és emberbarát technológiát alkalmazunk, mely…
  • Gazdaságos
  • Teljes mértékben segít megszüntetni a szennyeződéseket
  • Távol tartja a nem várt vendégeket (pl.: hangya, csótány)
  • Akadályozza azok lárváinak kialakulását
  • Kialakít egy természetes védőflórát, védekezési vonalat
  • A falakra permetezve megakadályozza, felszámolja a penészesedést
  • Pincék, padlások esetén megszünteti, gátolja a dohos szag indukálóit
  • A hulladéktárolók kezelése során segít a sterilizálásban
  • Megszünteti a kellemetlen szagokat
  • Lebontja az esetleges fennmaradó szerves és szervetlen szennyeződéseket
  • Szemétledobó csatornák kezelése során szintén megszünteti ezen kellemetlen faktorokat
 2. Házikedvenc tartása esetén segít az állat immunrendszerének erősítésében
  • A kültakarót bepermetezve megszünteti a kellemetlen szagokat
  • A salakanyag befújását követően megszűnnek a kellemetlen szagok
  • Segít azok gyors és környezettehermentes lebontásában
  • Javul az állat közérzete
  • Nő az állat stressztűrő képessége
  • Nő a házi kedvenc étvágya
 3. Lakásban jelenlévő növények kezelése során nő a növény stressztűrő képessége
  • Dúsabb növény
  • Megnőtt ellenállóság
  • Nagy tápanyagellátottság
  • A kezelés hatására erősebb és kompaktabb lesz a levélzet, szár és virágzat
 4. Nem elhanyagolható faktor a humánegészségügyben elért eredmények:
  • Segíti a bélflóra harmonizálást
  • Biztos megoldás bélrendszeri zavarokra
  • Jelentős aszkorbinsav forrás
  • Segíti a szabadgyök lekötést (rákos megbetegedések megelőzése)
  • Szívpanaszok enyhítése
  • Egyéb súlyos betegek panaszainak kezelése, gyógyítása

A bioenzim alkalmazásának hatásossága megkérdőjelezhetetlen. A fentiekben felsorolt pontok tényeket közölnek, azoknak semmilyen fiktív háttértartalmuk nincsen. A bioenzimet nagy hatékonysággal alkalmazzuk mezőgazdálkodásban (így segítve az ökogazdálkodás virágzásának megindítását) továbbá haszonállat tartás, állattenyésztés során is használjuk ól- és állománykezelésre, biztos környezetet biztosítva; a haszonállatok és gazdák érdekeit szolgálva. Ez alapján deklarálhatjuk, hogy ez a 30 tény csak egy részét képezi a bioenzimmel elért eredményeinknek, és hogy bárminemű szaghatást és/vagy oxidációval történő káros hatást csökkenteni tudunk a bioenzim alkalmazásával.

Gyermek

A gyermekeknek is igen előnyős, ha az édesanya fogyasztása révén az anyatejen keresztül megkapják az élőflórát, a hasfájás, görcsölések teljes mértékben elkerülhetővé válnak a kicsiknél.

 

Elégedett felhasználóink visszajelzései:

A nevem Kozma-Nagy Andrea ( Email: nagy1977@citromail.hu, Telefon: +3670/391-65-77 ). 15 éve dolgozom intenzív osztályon, mint klinikai betegellátó. 9 éves korom óta inzulinos cukorbeteg vagyok. A cukrom nagyon sokszor ingadozó volt, fokozott fizikai terheléstől, éjszakázástól, pubertás korban a hormonok ingadozása miatt, esetlegesen előforduló vírusfertőzések kapcsán. Az inzulin használata és a diéta betartása mellett mindig kerestem az olyan megoldásokat, amelyek segíthetnek az állapotom javításában, fenntartásában. A nyugati orvoslás sokszor nem tökéletes vívmányai mellett elkezdtem érdeklődni a természetgyógyászat és a kínai orvoslás iránt. Munkám során kerültem kapcsolatba az Emóció nevű oldattal, amelyet szintén kipróbáltam és azóta is lelkesen fogyasztom minden nap, hiszen pozitív hatását pár napon belül elkezdtem érezni. A vércukor értékeim sokkal kiegyensúlyozottabbak lettek, sőt! csökkent az inzulin igényem is, így ma már jó pár egységgel kevesebbet használok napi szinten, mint az Emóció előtt. Számos fertőző beteg között mozogva nekem nagyon fontos, hogy az immunrendszerem megfelelő legyen, hiszen cukorbetegként jobban megviselné a szervezetemet egy vírus-, vagy baktérium fertőzés. Amióta az Emóciót iszom, még megfázva sem voltam! És ami szintén nagyon pozitív: teljesen megoldotta az emésztési problémáimat is,amelyektől sokat szenvedtem. Az Emóciót már isszák néhányan a kollégáim közül is, sőt többen a gyerekeikkel is itatják, nagyon hatásosnak bizonyult tej, liszt és tojásérzékeny gyerekek esetében. Bátran merem ajánlani bárkinek, felnőttnek és gyereknek, cukorbetegnek, vagy teljesen egészséges embernek is, hiszen csak pozitív hatását észleltem, nincs semmi negatív dolog, amit az Emócióval kapcsolatban tapasztaltam volna.


Személyes tapasztalatomat szeretném megosztani Veletek, ami a fekete penész megszüntetésével kapcsolatos. Terméketek remekül bevált a tuskabinban megjelenő penész ellen. Ezen felbuzdulva a lakás többi részében a falakon alkalmazva megelőzés gyanánt is bevetettük. Amit észrevettünk a következő volt: gyermekeim allergiás tünetei -szűnni nem akaró orrfolyás és tüsszögés- jelentős mértékben csökkentek, így már az itthon tartózkodásuk is nyugodt, pihentető.
Köszönjük a segítséget családom nevében is!

Turai Andrea

Részletes tanulmányokért jelentkezzen munkatársainknál! A kezelési, kijuttatási tematikát személyre szabjuk Önnek. Forduljon bátran kutatóink felé!

PENÉSZMENTESÍTÉSI ÉS FERTŐTLENÍTÉSI ELJÁRÁS

A fertőtlenítést és a folyamatos fertőzésmentes állapot fenntartását olyan környezetben célszerű rendszeresen alkalmazni, ahol fennáll a veszélye annak, hogy a fertőzések emberi kéz, vizes, dohos szerves anyagok, zöldségek, tojás, stb. által terjednek, illetve olyan területeken, ahol fertőtleníteni indokolt vagy célszerű. Ezt a vírus, baktérium és erős gombaölő hatást a legegyszerűbben és leggyorsabban spray, vagy felület permetezés használatával érhetjük el hatékonyan.

Az extra erős és hosszú kihatásidejű készítmény kiválóan használható fertőtlenítésre az egészségügyben, műtőkben, állategészségügyben, élelmiszeriparban, közintézményekben, tanintézményekben, szociális otthonokban, sportlétesítményekben, szépségszalonokban, vendéglátásban, de háztartásokban is.

Hatékonyan fertőtleníthetőek vele a csempefelületek (élelmiszeripari üzemek, fürdők, konyhai, helyiségek falai padozatai), kilincsek, mosdók, WC felületek, élelmiszeripari gépek, berendezések, háziállatok itatói környezete, vízrendszerek, mosható padló- és falfelületek, felszerelési tárgyak, inkubátorok, szoláriumok, klímaberendezések és szinte számtalan steril felületet igénylő tárgy, felület. A készítmény nanorészecskéi a felület pórusaiba tapadva hosszú távú antiszeptikus hatást biztosítanak. A fertőtlenítőszer használható koncentrátumként, vagy hígítva.

A penészmentesített és sterilizált felületeket a fertőtlenítést követő 24 óra elteltével a toxikus mérgező mikroorganizmusok biológiai ellenfelével, azaz regeneratív mikroorganizmusokkal kell bevonni.

Mivel az ember egyetlen percet sem  élhet regeneratív mikroorganizmusok nélkül, ezért a legbiztonságosabb ezeket a jótékony és segítő mikrobákat segítségül hívnunk életterünk védelmére is, amelyek az emberi testben amúgy is jelen vannak. Célszerű felszaporítani mindennemű környezetünkben, de akár élelmiszereinkkel kapcsolatos környezetben is. Tehát amennyiben az emberi testben ugyanezek a mikroorganizmusok jelenléte az élet és az ellenálló képesség alapja, ezért a legbiztonságosabb, hogy életterünkben is inkább ezek a mikroorganizmusok legyenek jelen, mint ellenfelük, a toxikus megbetegítő, rothasztó flóra.   Mivel a mikroorganizmusok kialakítanak egy bizonyos típusú védekező flórát, amiben nem képesek a minket megbetegítő toxikus, az élelmiszereket károsító kórokozók elszaporodni, ezért ez a legtökéletesebb védekezési megoldás.

A jótékony táplálék lebontó mikroflóra ellehetetleníti a gombák, penész és megbetegítő társai szaporodását, ezért a kezelt helyiségek gyorsan regenerálódnak. Eltűnik a rothadás, dohosodás, nincs toxikáció, megszűnik az élelmiszeripari veszélyforrás.  A levegő, de még a lefolyó tartalma is gyorsan változik. Eltűnik a bűz, WC szag, dohosodás, stb. gyors és tartós az éltető élettér mikroklímájának átrendeződése élhető irányba.

A felületek, pl. csempe, lefolyó piszoár, WC, mosógép és szinte mindenütt a szerves anyag felrakodások letisztulnak, de az igazi lényeg, hogy nem tud kialakulni mérgező toxikus hatás.

A készítmény semminemű veszélyt nem rejt magában. Semminemű veszélyforrása nincs, lenyelés esetén maximum felerősödik a személy immunitása, és védekező képessége. Nem ártalmas bőrre, szembe, szájba kerülés esetén. Kifejezetten előnyös vizes, párás környezet regenerálására. Teljesesen tiszta, organikus előállítású termék.

SZENNYVIZEK TISZTÍTÁSA BIOENZIM SEGÍTSÉGÉVEL

A szerves anyagok lebomlása a közegben található aktív és számunkra kívánatos hatást kifejtő mikroorganizmusok számának és fajtájának a függvénye. A mikroorganizmusok a legtöbb vegyületet le tudják bontani, ami legtöbbször gyorsabb és hatékonyabb bármilyen más kezelésnél. Azonban a kellemetlen szagok képződése, a szerves anyag tömörödése és számos más a rendszer hibás működéséről árulkodó jel az mikrobiális populációk egyensúlyának a felborulását mutatja. A többi élő szervezethez hasonlóan a szennyvízben élő és hatást kifejtő mikroorganizmusoknak is megvan a határozott igényük, ami leginkább az élelmet, a légzéshez szükséges gázt, a megfelelő közeget és a megfelelő "társaságot" jelenti.

Általában számos mikroorganizmus törzs együttélésére van szükség, hogy minden résztvevő elegendő élelemhez jusson. A hasznos mikrobiális aktivitás elérése leginkább a különféle törzsek közötti egyensúly fenntartása révén lehetséges. Ha az élelem-lánc megtörik, az szinte biztosan az egyensúly felborulását fogja eredményezni. Erre a legérzékletesebb példa, amikor a kénredukáló baktérium kerül az adott közegben uralkodóvá, ami nagy mennyiségű hidrogén-szulfid termelődését eredményezi. Az élelemlánc megtörése vagy az élelem hiánya miatt, vagy pedig a hirtelen túlzott mennyiség rendelkezésre állása révén történhet. Gyakran előfordul még, hogy egy újonnan alkalmazott vegyület egy adott csoporthoz tartozó néhány, vagy valamennyi szervezetet elpusztítja. Ehhez szintén hasonló, ha a rendszerben lévő vízmennyiség változása, vagy valamely más tényező változása hasonló befolyást gyakorolhat a jelenlevő mikroorganizmusok csoportjaira.

A beoltás technikája és a mikrobiális közösség egyensúlyban tartása, amely jelen kezelés célja, lehetővé teszi a mikrobiális populációk folyamatos "feltöltését". A mikroorganizmusok típusait a különböző oltóanyagokban úgy válogatják össze, hogy tartalmazzanak olyan szervezeteket - mint pl. az erjesztő-baktériumok, amelyek számos vegyületet termelnek -, amelyek élelemként szolgál a többi csoport számára. Kiegészítésképpen, az olyan csoportok jelenléte, mint a lactobacillusoké, gyengíti a negatív hatású mikroorganizmusok robbanásszerű terjedését.

A kezelés során olyan egymással harmonikus közösségben élő mikroorganizmusok alkalmaza történik, amelyek hatékonyan bontják a bonyolult szerkezetű szerves vegyületeket (pl. olajok, zsírok, alkoholok, papír, cukor, fehérje stb.) és kevésbé problémás a felhasználásuk. Mindemellett a bioenzimmel történő beoltás lehetővé teszi olyan törzsek hasznosulását, amelyek a felületi feszültség megváltoztatását, valamint a szerves anyagok még tökéletesebb lebontását a (napenergia segítségével) teszik lehetővé. Mindez az ülepedést és a bonyolultabb szerves anyagok lebontását segíti. A következetes beoltás biztosítja a mikrobiális populációk viszonylagosan állandó szinten tartását, és nagymértékben csökkenti a negatív behatások (pl. antibiotikus vagy hasonló hatású vegyületek hozzáadását a rendszerhez) utáni regenerációhoz szükséges időt, amelyre gyakran csak percekre van szükség.

 

Háztartási méretekben is meggyőző eredményeket tapasztalhatunk.

Bionenzimes kezelés előtt A kezelés után

 

VÁROSI SZENNYVIZEK TISZTÍTÁSA A JELENLEG MEGÉPÍTETT CSATORNAHÁLÓZAT FELHASZNÁLÁSÁVAL

 

Szennyvíztisztítás a szerbiai Vlasotince városában - a fenti két videón, amelyek 2 hét eltéréssel készültek, és az alábbi képeken jól lekövethető a letisztulás mértéke. (A képekre kattintva azok teljes méretben is megtekinthetők)

A kezelés előtti állapot Egy nappal a kezelés után 8 nappal a kezelés után

Korunk fő problémája a városi szennyvizek tisztítatlanul, szűretlenül történő kijuttatása az ivóvízforrásunkat, életünket jelentő élővizekbe. Egy város vagy település életét, egészséges tiszta ivóvíz ellátását a vízfolyás irányát tekintve a magasabban lévő település tisztítatlan szennyvize veszélyezteteti. A folyókba, patakokba, vízcsatornákba tisztítatlanul, szűretlenül történő szennyvíz kijuttatása veszélyezteti a mélyebben élő lakosság egészséges ivóvízhez való jutását.

A probléma súlyát csak abban az esetben lennének képesek az emberek érteni, felfogni, amennyiben az ókori görög birodalom törvényeit kötelező érvényűvé tennék azaz "a városok a szennyvizüket a folyó városba érkezés előtti felső szakaszába ereszthetnék!"

A fekália és szerves anyagok lebomlása, kezeletlenül és szűretlenül, kontrollálatlanul sok esetben mérgező és fertőző folyamatokhoz vezet.

A jelenlegi gyakorlat, a szűkös anyagi források, az égető probléma azonnali megoldást igényel, kötelező cselekvést kíván. A probléma súlyossága, az egészséges iható ivóvíz biztosítása azonnali megoldást követel.

A városi csatornahálózat felhasználása tisztítómű formájában korszakalkotó megoldás. A felkínált megoldás a meglévő csatornahálózatot használja fel a szennyvizek tisztulására.  Ez a technológia alkalmazható akár 1 épület, de akár többmilliós városok szintjén is. Alig igényel átalakítási költségeket. A bevezetése szinte nem ütközik technikai akadályokba, nem igényli több millió eurós tisztítóművek építését. Minden esetben befejeződő környezetet kímélő és védő megoldáshoz vezet. Megoldja a városi csatornahálózat bűz problémáit, fertőzési gócok kialakulását, javítja a város élhetőségét, komfortját. Alig igényel energiát, mégis megvalósítja a szennyvízkezelés szükséges aerob és anaerob funkcióit, a kiömlési pontokon már megindul a lebomlás. Amennyiben egy város a folyó mindkét partján elterül akkor is megvalósul mindkét oldalon a szennyvíz tisztulása.  Ha a szerves fekália nem tud 100%-osan lebomlani mire a folyóba ömlene a szennyvíz, a biológiai lebomlás akkor is befejeződik az élővizekben. Mivel a szerves és szervetlen alkotó elemek már a csatornában megkapják a kezelést, ezért ott elkezdődik a tisztulás. 

A kezelési megoldás a legtöbb vegyületet le tudja bontani, ami legtöbbször gyorsabb és hatékonyabb bármilyen más kezelésnél. A kellemetlen szagok képződése leáll, a szerves anyag tömörödése elkerülhető.

A tervezett városi csőhálózat kezelés során olyan egymással harmonikus közösségben élő mikroorganizmusok alkalmazását tervezzük, amelyek hatékonyan bontják a bonyolult szerkezetű szerves vegyületeket (pl. olajok, zsírok, alkoholok, papír, cukor, fehérje -ételmaradék- stb.) és kevésbé problémás a felhasználásuk.

Mindez az ülepedést és a bonyolultabb szerves anyagok lebontását segíti. A következetes beoltás biztosítja a mikrobiális populációk viszonylagosan állandó szinten tartását, és nagymértékben csökkenti a negatív behatások (pl. antibiotikus vagy hasonló hatású vegyületek hozzáadását a rendszerhez) utáni regenerációhoz szükséges időt, amelyre gyakran csak percekre van szükség.

Várható eredmények:

 • A BOI érték 20-30%-os mértékű csökkenése, mivel a bioenzimes készítmény javarészt a szerves komponensekkel lép kapcsolatba.
 • A KOI és BOI arány 3:1 marad, amennyiben mellőzik a vegyszer használatát.
 • A folyamat beindulása után a levegőztetés 20%-al csökkenthető – az ehhez szükséges idő a körülmények függvénye.
 • A tavak, folyók eliszapolódása megakadályozható, valamint hosszú távon – 1-2 év – a rendszerből történő iszapkihordás 33-50%-al csökkenthető.
 • A kiegyensúlyozott rendszer optikai tisztasága 20-30%-al javulhat 30-90 napon belül.
 • A kezelt csatornákban 1-2 napon belül megköti a szagokat, megszűnik a bűzképződés. Amint a bioenzim bekerül az egész rendszerbe, és kellőképpen felszaporodik (kb. 90 napot vesz ez a folyamat igénybe) a felszíni kezelésekre nem lesz szükség a továbbiakban.
 • Ez egy olyan technológia és berendezés, ami lebomlóvá teszi az olajokkal/zsírokkal szennyezett városi szennyvizeket is. Külön odafigyeléssel esetleges kiegészítéssel a tejipar, élelmiszeripar zsírral, fehérjékkel szennyezett vizét is képesek vagyunk előkezelni.
 • Gazdaságos technológia.
 • Megspórolható nagy energia- és pénzigényű tisztító telepek.
 • Elfogadható beruházási érték.
 • Ultra alacsony üzemeltetési költség.
 • Kézben tartható technológia.
 • Távfelügyelet és teljes kontrolltechnológia építhető ki.
 • Már jelenleg is rendkívül értékes az a lehetőség, hogy édesvizet tudunk megtakarítani, és egyes ipari területeken a felhasznált víz 97-98%-át újra lehet hasznosítani.
 • Megvédhető az iható édesvíz készlet, ami csökken.
Az iparban működő vállalatok többsége a technológiához, az alapanyagokhoz, a tisztítási folyamatokhoz ivóvizet használ. Ez az óriási mennyiségű víz lecserélhető szürke vízre.

Rendelje meg termékeinket!Effektív
mikroorganizmusok
a humán alkalmazásbanKülönleges
hőszigetelési
technológiánk